O nas

Restauracja Ramen-ya

Ramen trafił do Japonii z Chin w XIX wieku. Po II wojnie światowej stał się jedną z najpopularniejszych i najsmaczniejszych potraw w tym kraju. Stworzyliśmy dla was miejsce, które powstało z pasji i fascynacji kuchnią japońską. W Japonii, co prawda nie byliśmy, ale szkoliliśmy się u najlepszych azjatyckich mistrzów. 

W miejscu tym naprawdę możecie poczuć ten niepowtarzalny smak chyba dziś, obok sushi, najbardziej docenianego japońskiego dania.

Pracujemy na najlepszych produktach. Używamy oryginalnych sosów sojowych Yamasa. Jest to marka o ponad 360-letniej tradycji warzenia sosów bez użycia konserwantów czy sztucznych koncentratów. Sosy powstają w Japońskiej miejscowości Choshi, której wilgotny klimat sprzyja rozwojowi mikroorganizmów niezbędnych w naturalnym procesie produkcji. Sos sojowy marki Yamasa to nie tylko historia, ale i codzienne życie Japończyków. Charakteryzuje się on przejrzystą barwą, subtelnym, delikatnym smakiem i stanowi podstawę kuchni japońskiej. W naszych produktach używamy wysokiej jakości sake, oraz winam irin (tzw. *hon mirin*) o zdrowej zawartości alkoholu.